Home Tuinbouw ventilatiesystemen

Creëer een optimaal klimaat met het juiste ventilatiesysteem

Een optimaal rendement van de teelt begint met het creëren van het juiste klimaat in de kas. Een nauwkeurig en duurzaam ventilatiesysteem in combinatie met een beweegbaar schermsysteem is een essentiële succesfactor voor het perfect conditioneren van het klimaat. Ventileren stelt u in staat om warmte binnen of buiten te houden en de relatieve luchtvochtigheid op het gewenste niveau te houden. Afhankelijk van de teeltstrategie kan met specifieke en nauwkeurige raamstanden worden gelucht en sluiten de ramen evenwijdig en hermetisch het kasdek af.

Alumat Zeeman is specialist in de ontwikkeling, productie en samenstelling van onderdelen voor het kasluchtmechaniek. Jarenlange ervaring hebben we met ventilatiesystemen in Venlokassen, breedkapkassen en foliekassen. Engineering en productie houden we in één hand, met alle efficiencyvoordelen van dien.

Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen uit verschillende systemen, waaronder:

Breed assortiment

Alumat Zeeman is de vertrouwde producent van een breed assortiment onderdelen voor het luchtmechaniek, geschikt voor alle bestaande kastypen. Qua aandrijvingen werken we met gerenommeerde merken zoals Ridder, De Gier Drive Systems en Lock Drives, voor de assen en buizen met hoogwaardig verzinkte precisiebuizen van het type Tata Contiflo. Ook kunt u bij ons terecht voor diverse soorten insectengaassystemen. Met andere woorden: niet alleen een compleet product voor het luchtmechaniek van de kas, maar ook veel kennis en creativiteit om alle systemen optimaal op uw wensen en het gewas af te stemmen.

Nauwkeurige calculatie volgens norm

Klanten in binnen- en buitenland maken al jarenlang gebruik van onze expertise bij het calculeren van het complete kas luchtmechaniek, zoals schommel, spant-rail of doorlopend. Bij het berekenen van luchtafdelingen met evenwijdig beweegbare ramen maken we gebruik van geavanceerde computermodellen, waaronder TNO CASTA kasvent waarbij specificaties volgens NEN3859 worden berekend en toegepast. Een extra garantie voor maximale nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Bekijk onze ventilatiesystemen voor de glastuinbouw

Wij stellen onze klanten in staat op een duurzame en nauwkeurige manier het luchtmechaniek van de kas te regelen.

Typ hier je zoekopdracht en druk op enter. Bezoek voor losse producten onze webshop.