Home Over ons Geschiedenis

Alumat Zeeman is in 1928 opgericht door Hannes Zeeman

Alumat Zeeman is een familiebedrijf dat al sinds 1928 met veel passie bezig is met innovatie, ontwerp en productie van tuinbouw onderdelen, ventilatiesystemen en scherminstallaties voor de internationale glastuinbouw. Wij hebben onze geschiedenis voor u onder elkaar gezet.

Alumat geschiedenis NL

Joh. Zeeman Kassenschilder
Joh. Zeeman Kassenschilder

Opgericht door Hannes Zeeman (1887-1977) begint als kassenschilder.

Lees meer

Hannes Zeeman was écht een zeeman. Om ‘s avonds thuis te zijn bij zijn gezin wilde hij wat anders gaan doen. Het wordt het schilderen van kassen.

Joh. Zeeman Kassenschilder en Zn.
Joh. Zeeman Kassenschilder en Zn.

Het toetreden van de eerste zonen Nico en Jo van Hannes Zeeman. Hierdoor wijzigt de naam naar: Joh. Zeeman Kassenschilder en Zn. Bekijk het Kaskit boekje hier.

Lees meer

De eerste van de vier zonen maken hun opwachting in het bedrijf: Nico en Jo. Het totale gezin van Hannes en Neeltje bestond uit negen kinderen. De naam van het bedrijf wordt gewijzigd, omdat er inmiddels vier zonen actief zijn: Nico (1915-1986), Jo (1915-1986), Arie (1920-1978) en Jan (1926-1993). Joh. Zeeman Kassenschilder en Zn. heet het bedrijf voortaan.

Zeeman’s Kaskitbedrijf
Zeeman’s Kaskitbedrijf

Van schilder wordt Zeeman kit leverancier, onder de naam Zeeman’s Kaskitbedrijf.

Lees meer

Van uitvoerende partij wordt het bedrijf toeleverancier, onder de naam Zeeman’s Kaskitbedrijf. Eerst komen er uitsluitend kitten en coatings ‘uit eigen keuken’, al snel volgen constructieve onderdelen.

Zeeman’s Kaskitbedrijf
Zeeman’s Kaskitbedrijf

Export is één van de belangrijkste schakels geweest door de geschiedenis heen.

Lees meer

Na de tweede wereldoorlog kwam de export naar het buitenland op gang. De kitten en coatings vonden hun weg over de gehele wereld van Roemenië tot aan Amerika. De orders werden via telegrammen besteld.

Zeeman’s Kaskitbedrijf
Zeeman’s Kaskitbedrijf

De derde generatie Zeeman: Hans, zoon van Henk komt binnen het bedrijf werken.

Lees meer

Hans – zoon van Henk – komt het bedrijf versterken, als derde generatie. Vader en zoon zien dat er toekomst zit in de glastuinbouw. Dat wordt de focus.

JG Zeeman Kitten & Glashaken
JG Zeeman Kitten & Glashaken

De bedrijfsactiviteiten worden onder de loep genomen.

Lees meer

Een eerste aanzet om alle oude Zeeman’s Kaskitbedrijf activiteiten te laten passen in de nieuwe vraag vanuit de opdrachtgevers en de focus op de (internationale) glastuinbouw. Waarbij een naamswijziging wordt doorgevoerd JG Zeeman Kitten & Glashaken.

JG Zeeman B.V.
JG Zeeman B.V.

De jaren van flinke groei en tevens de start van JG Zeeman Holding B.V.

Lees meer

Vanaf 1993 groeit het bedrijf hard en de activiteiten schalen op. De bedrijfsvoering professionaliseert zich verder: met JG Zeeman Holding komt er een beheer-B.V. die niet alleen financieel houdster is maar ook de andere B.V.’s op de juiste koers houdt. De werkmaatschappij wordt JG Zeeman B.V.

JG Zeeman B.V.
JG Zeeman B.V.

De verhuizing van Monster/Ter Heijde naar Maasdijk met alle bedrijfsactiviteiten.

Lees meer

Het pand in Monster/Ter Heijde wordt te krap. JG Zeeman B.V. verhuist naar het bedrijventerrein Coldenhove in Maasdijk met alle bedrijfsactiviteiten.

JG Zeeman Systems Int. B.V.
JG Zeeman Systems Int. B.V.

Uitbouw van de internationale tuinbouw activiteiten door jarenlange ervaring en kennis.

Lees meer

De buitenlandse markt voor tuinbouw activiteiten is interessant. Daarom gaat JG Zeeman Systems Int. B.V. van start, als internationale tak van het bedrijf. Niet alleen als toeleverancier voor buitenlandse projecten, maar ook door ter plaatse de montages te gaan begeleiden. JG Zeeman Systems Int. B.V. is vanaf september 2011 ondergebracht in Alumat Zeeman B.V..

Alumat Zeeman B.V.
Alumat Zeeman B.V.

Het bedrijf Alumat cs uit De Lier wordt overgenomen en gaan onder één naam Alumat Zeeman B.V. verder.

Lees meer

Met de overname van Alumat cs wordt een belangrijke strategische stap gezet. Een uitbreiding van de activiteiten, Alumat cs is producent en engineer van schermings- en luchtingssystemen in de kassenbouw. De nieuwe naam wordt Alumat Zeeman B.V., producent en toeleverancier in de kassenbouw en industrie. JG Zeeman Holding B.V. en Alumat cs vallen vanaf januari 2008 100% onder deze B.V.. Hierdoor werd een gewenste verdere geplande versteviging in de tuinbouwsector gerealiseerd.

Alumat Zeeman B.V.
Alumat Zeeman B.V.

Verhuizing naar Businesspark Honderdland en overname van Holland Stalucon en Holland Draadvorm.

Lees meer

Om de efficiency te vergroten, maken de verschillende locaties van het bedrijf plaats voor één centrale locatie: die op Businesspark Honderdland in Maasdijk. Tevens neemt Alumat Zeeman B.V. het bedrijf Holland Stalucon (producent van plaatwerk) en Holland Draadvorm (producent industriële bewerkingen) over. De overnames betekenen een forse schaalvergroting voor de eigen plaatwerkactiviteiten en zo wordt het vervaardigen van industriële bewerkingen toegevoegd aan de diensten.

Alumat Zeeman B.V.
Alumat Zeeman B.V.

Uitbreiding van de directie met Bert Strikkers.

Lees meer

De directie van Alumat Zeeman B.V. bestaat nu uit Hans Zeeman (technisch directeur) en Bert Strikkers (commercieel directeur).

APS Holland B.V.
APS Holland B.V.

Nieuwe dochteronderneming APS Holland B.V. ontstaat.

Lees meer

De focus van APS Holland is het ontwikkelen van een automatisch Hagelnet-systeem. Het weer wordt extremer en om het risico van hagel, intensieve zonnestraling en regen voor fruit- en boomtelers te verminderen, ontwikkelt APS Holland het Hagelnet-systeem. Het bestaat uit automatische regenkappen en bescherming tegen de zon.

Partner World Horti Center
Partner World Horti Center

In het World Horti Center neemt Alumat Zeeman een businessruimte in gebruik als partner van het mondiale kennis- en innovatiecentrum van de glastuinbouw.

Lees meer

Alumat Zeeman B.V. is een partner van het World Horti Center in Naaldwijk. Onze wereld wordt geconfronteerd met grote uitdagingen op het gebied van (voldoende en veilig) voedsel, water en energie, klimaatverandering en bevolkingsgroei. In het World Horti Center werken we samen met gespecialiseerde bedrijven, de overheid, onderwijs en onderzoeksinstellingen om oplossingen voor deze uitdagingen te vinden.

Alumat Zeeman B.V.
Alumat Zeeman B.V.

Tussen 1928 en 2018 liggen precies 90 jaar, jaren waarin het bedrijf grote veranderingen heeft ondergaan.

Lees meer

Het 90-jarige jubileum is voor personeel en partner gevierd onder het thema ‘Expedition Alumat Zeeman’. Een koers voor de toekomst richting het 100-jarige bestaan van het bedrijf.

Alumat Zeeman B.V.
Alumat Zeeman B.V.

Expedition Alumat Zeeman, de focus is gelegd op 2028, waarbij wij een zinvolle bijdrage willen leveren aan onze planeet.

Lees meer

Het ambitieuze thema: Expedition Alumat Zeeman, is ontstaan in het kader van het 90-jarig bestaan. Dat thema staat voor de doelstellingen die we ons voor 2028 hebben gesteld, als ons bedrijf een eeuw bestaat. Met Expedition Alumat Zeeman staan we voor de ‘ontdekkingsreis’ die de wereld moet brengen naar een verantwoorde voedselproductie. De Nederlandse tuinbouwsector levert een grote bijdrage aan de oplossing voor deze uitdaging.

Alumat Zeeman B.V.
Alumat Zeeman B.V.

Met een toekomstgerichte visie is er in 2020 veel veranderd bij Alumat Zeeman.

Lees meer

De nieuwe B2B-webshop is online gegaan, die in een grote behoefte voorziet voor onze klanten. We hebben veel geïnvesteerd in automatisering, om de (logistieke) processen in het magazijn en de productie te optimaliseren. Tevens zijn in 2020 de nieuwe productiehallen in gebruik genomen. En met de aanschaf van energiezuinige machines zetten we verdere stappen naar een duurzame productie.

BOAL Group
BOAL Group

Alumat Zeeman gaat deel uitmaken van de BOAL Group.

Lees meer

Al meer dan 93 jaar heeft Alumat Zeeman zich aan weten te passen aan de steeds veranderende ontwikkelingen van de markt en de maatschappij. Ook zien wij dat de Internationale tuinbouw markt enorm in beweging is. De trend van internationalisatie en schaalvergroting zet zich versneld door. Dit heeft er toe geleid dat de BOAL Group, tezamen met haar strategische partner Equistone, Alumat Zeeman overneemt. Hiermee zijn we in staat de krachten te bundelen en samen onze solide internationale groeiplannen sneller en beter te realiseren.

Dag Hans! Welkom Michel.
Dag Hans! Welkom Michel.

Na 34 jaar in het familiebedrijf te hebben gewerkt is voor Hans Zeeman helaas de tijd gekomen om af te zwaaien.

Lees meer

Daarmee komt er ook een einde aan de betrokkenheid van de familie Zeeman bij het bedrijf. Hans laat het bedrijf echter in goed vertrouwen achter. Als onderdeel van BOAL Group is de basis stabieler dan ooit. Ook brengt die constructie synergie- en schaalvoordelen mee.

 

Achter de schermen staat er een goede opvolger klaar: Michel van de Groenendaal. Binnen BOAL Group is Michel een bekende naam. Hij is 11 jaar binnen de groep werkzaam en heeft diverse functies bekleed. Momenteel is hij Managing Director bij Westnederland in Hoek van Holland, dat ook onder de groep valt. Het bedrijf is actief in onder andere de kastuinbouw en levert dek en gevelsystemen voor geïsoleerde bedrijfsruimten. Michel combineert het werk voor Westnederland met de operationele verantwoordelijkheid bij Alumat Zeeman.

Typ hier je zoekopdracht en druk op enter. Bezoek voor losse producten onze webshop.