spanbus-item-q3-600x600px

Voorkom vroegtijdige slijtage van schermdraad: met de D2S spanbus

Schermen hebben in de tuinbouw aan betekenis gewonnen, ook door de opkomst van het nieuwe telen. Daardoor worden  scherminstallaties intensiever gebruikt. Stalen trekdraden worden vaker belast om het scherm te openen en te sluiten. Slijtage treedt daardoor eerder op, zeker als de trekdraad direct op de as wordt gewikkeld. Is er een oplossing om vroegtijdige storingen tegen te gaan? Jazeker: de D2S deelbare spanbus, een verbetering van bestaande deelbare spanbussen. Een innovatieve ontwikkeling uit eigen Alumat Zeeman keuken

De afkorting D2S staat voor deelbare 2-duims spanbus. Het idee erachter is even slim als eenvoudig: de trekdraad wordt bij het oprollen nauwkeurig in de groeven geleid. Direct contact met de draad is verleden tijd waardoor de draadwikkelingen elkaar niet kunnen raken en onnodige slijtage wordt voorkomen. De draad vervormt niet en behoudt z’n oorspronkelijke vorm.

De installatie van de D2S spanbus is zowel bij nieuwbouw als renovatie mogelijk en eenvoudig. Omdat de spanbus uit twee delen bestaat, hoeft de as van het scherm bij renovatie niet te worden losgekoppeld. Ondanks z’n compacte formaat is de D2S spanbus geschikt voor schermvakken tot 6 meter. Ook met de eigen slijtagebestendigheid is het goed gesteld. De lichtgewicht spanbus is gemaakt van een slijtvaste kunststof. Ook niet onbelangijk: de spanbus kan gerecycled worden.

Typ hier je zoekopdracht en druk op enter. Bezoek voor losse producten onze webshop.