ispm-15-norm-hout

Verpakkingshout met ISPM 15-norm

Wat houdt de ISPM 15-norm in?
In de wereldstandaard ISPM 15 zijn maatregelen vastgelegd om te garanderen dat levend ongedierte zich niet via houten verpakkingen verspreidt. ISPM 15 beschrijft de behandeling van houten verpakkingen, opdat eventueel aanwezige schadelijke organismen worden gedood. Hout dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van houten verpakkingen en stuwhout dient voor internationaal transport behandeld en gemarkeerd te worden.

ISPM 15 geeft onder meer aan welke producten behandeld dienen te worden, de methoden die hiervoor zijn toegestaan, en de wijze waarop de markeringen op deze producten dient te worden aangebracht. Inkopers en gebruikers van houten verpakkingen worden met ISPM 15 probleemloos wereldwijd transport gegarandeerd.

Hoe herkent u verpakkingshout dat binnen de ISPM 15-norm valt?
Het gecertificeerde hout wordt voorzien van een opdruk met het IPPC-logo, het land van herkomst, de registratiecode van het gecertificeerde bedrijf en de afkorting voor de gebruikte behandelmethode. (zie afbeelding). U kunt de registratiecode via de website van Stichting markering Houten Verpakkingen controleren.

Uitzondering op losliggend hout
Alle losliggen of loszittende houten balken/stophout of anderszins kunnen wij helaas niet standaard binnen de ISPM 15-norm leveren. Deze uitzondering moeten wij maken omdat verwisseling door ander hout bij overslag/opslag of bij verlading zeer groot is. Mocht u toch willen dat wij ook losliggende houten delen onder ISPM 15-norm leveren dan kunt u dit bij het plaatsen van uw order kenbaar maken aan één van onze verkoopmedewerkers.

Voor meer informatie over ISPM 15-norm verwijzen wij u naar de website van Stichting Markering Houten Verpakkingen.

Typ hier je zoekopdracht en druk op enter. Bezoek voor losse producten onze webshop.