sdg-nieuwsitem-alumat-zeeman

Ook Alumat Zeeman geïnspireerd door de SDG’s van de Verenigde Naties

De Sustainable Development Goals (SDG’s): het is een begrip waar we steeds meer over lezen. De duurzame ontwikkelingsdoelen zijn opgesteld door de Verenigde Naties. Het zijn de wereldwijde uitdagingen waar we als bedrijven, maar ook ieder individueel voor staan om onze planeet voor de komende generaties leefbaar te houden. Ook Alumat Zeeman is er actief mee bezig.

Zeventien doelen heeft de Verenigde Naties geformuleerd. Dat zijn bijvoorbeeld heel vanzelfsprekende als ‘geen armoede meer’ of ‘geen honger’. Het zijn ook uitdagingen als ‘duurzame steden en gemeenschappen’ en ‘verantwoorde consumptie en productie’. Als producent van kasonderdelen voelen we ons daarom ook aangesproken door de SDG’s. Kassen kunnen immers bijdragen aan een verhoging van de voedselproductie, terwijl er minder water nodig is. Tegelijkertijd nemen wij onze verantwoordelijkheid om duurzaam te produceren. Het is niet alleen aan de bedrijven om hier iets aan te doen; ieder persoonlijk kan met zijn of haar huishouden ook bijdragen aan het halen van deze doelen.

Excursie voor het hele personeel

Om ons gehele personeel te doordringen van die noodzaak, organiseerden we op 20 februari jl. een bijzonder uitstapje. De bestemmingen: het Museon en het Omniversum in Den Haag. Daar zijn we op een laagdrempelige en begrijpelijke manier geïnformeerd over het belang van verandering. De expositie in het Museon en de film in het Omniversum maakten indruk. En dat betekent dat we met nog meer inzet ons gaan focussen op het bereiken van onze eigen duurzame doelen. Wordt vervolgd!

Typ hier je zoekopdracht en druk op enter. Bezoek voor losse producten onze webshop.