esg-strategie-boal-juli-2023

BOAL GROUP LEVERT ESG-STRATEGIE OP, VERSCHERPT DOELSTELLINGEN EN BEHAALT NOG HOGERE BEOORDELING

BOAL Group, wereldwijd partner van bouwers en telers op het gebied van high tech glastuinbouw, geïntegreerde solar oplossingen en in huis geëxtrudeerd aluminium, heeft voor het tweede jaar op rij een excellente ESG Risk rating (Environment, Social & Governance) behaald van Morningstar Sustainalytics.

Ambitieuze doelen behaald

BOAL Group claimt met de nieuwe en hogere rating wereldwijd de 29e plek van bijna 16.000 organisaties en heeft daarmee de hoogste score van alle Nederlandse ondernemingen. Deze uitstekende tweede, door Morningstar Sustainalytics toegekende, ESG Risk Rating laat zien dat BOAL erin geslaagd is een sterke en heldere ESG-strategie te definiëren met doelen die uitdagend zijn en realistisch te implementeren. De solide opzet zorgt ervoor dat ambitieuze doelen worden behaald en BOAL haar ESG-resultaten blijft verbeteren.

“Natuurlijk ben ik buitengewoon trots dat we erin slagen om onze ESG-strategie goed in onze bedrijfsprocessen te integreren en onze beloften op het gebied van duurzaamheid waarmaken. De ESG-risicobeoordeling van Morningstar Sustainalytics geeft ons hierin richting en daagt ons uit om continu te verbeteren. Gedurende het afgelopen jaar heeft onze hele organisatie zich enorm ingezet om op alle mogelijke vlakken verbeteringen door te voeren die bijdragen aan duurzaamheid, sociale cohesie en transparantie. In alle haarvaten van onze groep van bedrijven is inmiddels doorgedrongen dat we alleen gezamenlijk echt het verschil kunnen maken. Hoe geweldig is het dat we nu beloond worden naar het harde werken? Erkenning voor onze inzet en, nog belangrijker, onze inspanningen dragen bij aan een betere wereld voor toekomstige generaties.” Adri Pols, CEO van BOAL Group

Basis voor goed geïnformeerde investeringsbeslissingen

De ESG-score, toegekend door rating-marktleider Morningstar Sustainalytics, meet jaarlijks het ambitieniveau en de naleving daarvan op het gebied van ESG binnen organisaties en vormt daarmee een essentieel onderdeel van het nemen van goed geïnformeerde investeringsbeslissingen voor klanten, investeerders en andere stakeholders. Morningstar Sustainalytics controleert wereldwijd meer dan 16.000 bedrijven en heeft de breedste dekking van op analisten gebaseerde ESG-risicobeoordelingen in de markt. Onlangs publiceerde BOAL haar 2022 Sustainability report.

“De doelen die we onszelf als organisatie hebben gesteld zijn ambitieus. We kunnen nu aantonen dat we bijna elke tussentijdse doelstelling van onze ESG-doelen hebben behaald, wat betekent dat duurzaamheid centraal staat in ons bedrijf en dat onze medewerkers zich niet alleen bewust zijn van deze doelen, maar er ook naar handelen. Uiteindelijk is dat in ieders voordeel. Onze klanten weten met deze rating dat ze, door gebruik te maken van onze producten en diensten, een positieve impact kunnen maken op het eindproduct dat zij leveren. In het geval van een groenteteler betekent dat niet alleen een verlaging van de CO2 footprint van bijvoorbeeld zijn tomaten, maar ook een positieve impact op de biodiversiteit in zijn directe leefomgeving”. Stefan Eggers, Group ESG Director

Over BOAL

BOAL Group biedt bouwers, telers en investeerders een uitgebreid portfolio van modulaire oplossingen voor hightech overdekte teelt en solar-toepassingen. Dit varieert van complete aluminium kassenstructuren met geïntegreerde zonnepanelen, insectengaas en ventilatieoplossingen tot geïsoleerde opslagruimtes, klimaatschermsystemen of individuele kasonderdelen. BOAL heeft een unieke positie in de waardeketen, met haar in-huis geëxtrudeerde aluminium dat 100% recyclebaar is en een bewezen key-differentiator is.

Door haar langdurige relaties met regionale en mondiale partners heeft BOAL meer dan 8.000 hectare aan kassen geleverd, een scala aan extrusieprojecten uitgevoerd en is het een betrouwbare partner op het gebied van solar-montagesystemen en solarcarports in meer dan 50 landen. BOAL’s oplossingen dragen substantieel bij aan het voeden en voorzien van energie van een snelgroeiende wereldbevolking, met een minimaal gebruik aan resources.

De kern van de bedrijfsstrategie van BOAL is de lange termijn-ESG-duurzaamheidsstrategie, maar ook voor het toekomstbestendig maken van de organisatie.

Typ hier je zoekopdracht en druk op enter. Bezoek voor losse producten onze webshop.