85-jaar-alumat-zeeman-groentennieuws

Alumat Zeeman viert 85-jarig jubileum

In 2014 is het 85 jaar geleden dat de gebroeders Zeeman in Monster samen kwamen en Zeeman’s kaskitbedrijf oprichtten. Het bedrijf –gevestigd in het Westland- verkocht diverse soorten kit voor het beglazen van kassen. De glastuinbouw in deze regio groeide en bloeide, zowel letterlijk als economisch en Zeeman’s kaskitbedrijf groeide mee.

Van regionaal naar internationaal
Aanvankelijk begon het bedrijf als regionaal leverancier, maar al snel werden de productetiketten vertaald naar het Engels en Duits en vonden de producten afzet in het buitenland.

Automatisering
Vanaf de jaren ’80 wordt het bedrijf geleid door de derde generatie Zeeman en maakt het een enorme technologische ontwikkeling door. Computers doen hun intrede en Zeeman’s kaskitbedrijf begint met de automatisering van haar bedrijfsprocessen waardoor het bedrijf nog verder groeit.

Overname Alumat Hasin
Met de overname van Alumat Hasin in 2008 krijgt het bedrijf er in één klap nieuwe expertise bij: het maken van systemen voor in de kassen. Samen met de kaskitten wordt het bedrijf, vanaf nu Alumat Zeeman BV genoemd, een totaalleverancier voor de glastuinbouw. Maar er wordt verder gekeken: met diensten als plaatbewerking en draadbewerking worden ook industriële bedrijven op hun wenken bediend.

Innovatie
Ook het gebied van productontwikkeling staat het bedrijf niet stil. De nieuwste ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en onlangs heeft Alumat Zeeman BV een 3D-printer aangeschaft voor het vervaardigen van kunststof prototypen. Daarnaast verzorgt Alumat Zeeman BV unieke 3D project animaties, waarmee klanten vooraf een realistisch beeld van hun uiteindelijke scherm- kasluchtinstallatie krijgen.

Toekomst
Het bedrijf ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Sinds een jaar zijn zij gevestigd in een nieuw pand op het moderne bedrijvencentrum 11″Honderland”. Op deze locatie langs de A20 heeft Alumat Zeeman BV haar eigen productieafdeling, die in de toekomst nog flink wordt uitgebreid. Want het liefst houdt het bedrijf het productieproces in eigen huis. Uitbesteden in lagelonenlanden is volgens eigenaar Hans Zeeman dan ook geen optie. Hij is trots op de keuze om de productie zo volledig mogelijk in eigen huis te houden. Dit is goed voor de lokale werkgelegenheid en zorgt tevens voor een kwalitatief hoogstaand product, tegen een goede prijs, met een hoge leverbetrouwbaarheid. Zaken die 85 jaar geleden al hoog in het vaandel stonden en wat Alumat Zeeman BV betreft, zeker de komende 85 jaar ook!

Bron: Groentennieuws

Typ hier je zoekopdracht en druk op enter. Bezoek voor losse producten onze webshop.