3d-printer-prototypen-alumat-zeeman

3D-printen van kunststof prototypen

Sinds december 2013 beschikt Alumat Zeeman BV over een 3D-printer voor het vervaardigen van kunststof prototypen. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan op dit gebied was het in eind 2018 tijd voor een volgende stap en zijn we over gegaan tot de aanschaf van een nog grotere 3d printer. De keuze viel op de BCN3D Sigmax; een printer met twee onafhankelijk werkende printkoppen die tegelijkertijd kunnen worden ingezet voor meerdere gelijke of gespiegelde prints. Ook het printen van verschillende materialen in één model behoort tot de mogelijkheden. Door toevoeging van een additionele kap hebben we de mogelijkheden qua materiaalgebruik nog verder weten uit te breiden.

Snelle levering van prototypen

Een groot voordeel van 3D-printen is de mogelijkheid om uw productidee om te zetten in een volledig functionerend model. Zo weet u vooraf of uw idee werkt en komt u niet voor verrassingen te staan tijdens de productie.

Serieproductie

De 3D-printer is tevens geschikt voor het vervaardigen kleine series van producten. Deze kunt u bijvoorbeeld toepassen bij het testen van ontwerpen en het maken van proefopstellingen.

Tijd- en kostenbesparend

Op basis van door u aangeleverde technische tekeningen printen wij snel en tegen een zeer scherp tarief uw ontwerp. Heeft u wel een idee maar geen mogelijkheden voor het vervaardigen van een tekening? Uiteraard beschikken wij ook over de nodige kennis om voor u het tekenwerk te verzorgen. De printer is ook beschikbaar voor loonopdrachten van derden.

  • Maximaal outputformaat: 420 x 297 x 210 mm
  • Laagdikte: 50 – 500 Micron (0.05 – 0.50 mm)
  • Te printen materialen: PLA, ABS, PET-G, HIPS, Nylon, flexibel TPC en PVA, kleur in overleg

Neem contact met ons sales team om een prototype te laten produceren.

Typ hier je zoekopdracht en druk op enter. Bezoek voor losse producten onze webshop.